Tel Tel Yumuşacık Pastane Açması
Tel Tel Yumuşacık Pastane Açması Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet yumurta beyazı (sarıları üzerine)
- 3 yemek kaşığı toz şeker
- 1 paket kuru maya
- 5 su bardağı un denetimi olacak şekilde
- 1 tatlı kaşığı tuz
- İsteğe nazaran ( kaşar ,tahin,zeytin ezmesi, çikolata) koyabilirsiniz
Araları için:
- 40 gram tereyağı
Üzeri için:
- 2 adet yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı susam
- 1 yemek kaşığı çörek otu
Tel Tel Yumuşacık Pastane Açması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamur için uygun derin bir kaba un hariç öbür gereçleri ek edelim karıştıralım, daha sonra 10 dakika kadar odak sıcaklığında ön mayalanması için bekletelim.
- Unumuzu denetimli biçimde ekleyelim yumuşak bir hamur elde edelim üzerini kapatalım ve 1 saat dinledirelim.
- 40 gram tereyağ hafif erimesini sağlayalım ve bir kenarda bekletelim.
- Mayalanan hamurumuzu alıp tekrar 2 /3 çeşit yoğuralım mayasını alalım yumurta büyüklüğünde eşit biçimde kesimlere ayıralım ve elimizle açmaya çalışalım açtığımız hamurumuza hafif erimiş tereyağ sürelim ve rulo biçiminde saralım .
- Daha sonra iki uçundan tutup aykırı yönelere hakikat sardıktan sonra düğüm atar üzere bir ucunu içinde geçirip form vererek tepsiye dizelim.
- İsterseniz yalnızca yuvarlak da yapabilirsiniz içerisine kaşar peyniri de ekleyebilirsiniz tüm hamuru bitimine kadar isteğe nazaran biçimler yapılır.
- Şekil verme sürecinden sonra en az 30 dakika tekrar dinlenmesini sağlayalım.
- Önce 50 derecede fırında 15 dakika bekletelim daha sonra yumurta sarısı üzerine sürelim çörek otu yahut susam üzerine dökelim evvelce ısıtılmış fırında 180 derecede yaklaşık 25 dakika pişirelim.
📌Not: pişen açmalarımızın üzerine hafif nemli bir bezle kapatıp 15 dakika bekletelim 📌tel tel pastane açmalarımız artık servise hazır afiyet olsun 😋.
Tel Tel Yumuşacık Pastane Açması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















