Tel Şehriyeli Mercimek Çorbası

Tel Şehriyeli Mercimek Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 adet soğan
  • 1 adet iri kapya biber
  • 1 su bardağı mercimek
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 litre kadar kaynar su

Damak tadınıza nazaran:

  • Tuz
  • Karabiber
  • Pulbiber
  • Sebzeli çeşni

Tel Şehriyeli Mercimek Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle mercimeği bir kaseye alalım kaynar su ek edelim, yarım saat kadar bekletelim. Yarım saat sonra suyunu süzelim ve kenarda bekletelim.
  2. Uygun bir tavaya yağı alalım kızgın yağın üzerine ince ince küp küp doğranmış soğanı ek edelim ve yumuşayana kadar kavuralım.
  3. İnce ince kıyılmış kapya biberi ek edelim kavurmaya. Devam edelim.
  4. Salçayı ek edelim kokusu çıkana kadar kavuralım.
  5. Mercimeği ek edelim ve kaşık yardımı ile karıştıralım. Üzerine kaynar suyu ek edelim. El robotundan geçirelim. Damak tadınıza nazaran koyu kıvam alana kadar pişmeye bırakalım. Gerekirse sıcak su ilave edelim.
  6. Ocağı kapatmaya 5 dakika kala tel şehriyeyi ek edelim. Çorbanın altını kapatalım.

Not:Tuzu ve baharatı damak tadınıza nazaran servis anı dilek eden ek etmesini tavsiye ediyorum. Afiyet olsun.

Tel Şehriyeli Mercimek Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokanta Usulü Mercimek Çorbası
Bol Domatesli Kıymalı Şehriye Çorbası
Kolay Pudingli Tatlı
Haşhaşlı Tatlı Çörek
Fırında Kabak Karnıyarık
Iced Vanilla Cream Frappuccino
Hdabla | © 2025 |