Tel Şehriyeli Domates Çorbası

Tel Şehriyeli Domates Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı un
  • Yarım su bardağı tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı patates kızartması yağı (tuhaf gelebilir fakat olağanüstü bir lezzet katıyor)
  • 2 adet domates
  • 1 yemek kaşığı domates sosu
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 7-8 su bardağı su (kıvamına nazaran azaltıp arttırılabilir)
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Nane

Piştikten sonra;

  • 1 su bardağı soğuk su

Tel Şehriyeli Domates Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağı tencereye alalım unu ekleyelim ve rengi değişene kadar biraz kavuralım.
  2. Üzerine tel şehriye ekleyelim bir iki çeşit tekrar kavuralım.
  3. Daha sonra kabuğu soyulmuş domatesleri rendeleyelim domates sosunu baharatı ve salçayı ekleyip karıştıralım.
  4. Üzerine suyunu döküp, tel şehriyeler pişene kadar kaynatalım ve piştikten sonra altını kapatıp bir su bardağı soğuk suyunu ekleyelim.
  5. Kaselere koyup, servis edelim. Deneyen herkese afiyet olsun. 😊

Tel Şehriyeli Domates Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Çıtır Sigara Böreği
Dubai Çikolatası
Etli Kuru Fasulye
Pratik Poğaça
Haşhaşlı Revani
Orjinal Pastane Poğaçası Tarifi
Hdabla | © 2025 |