Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı

Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 yemek kaşığı tereyağ yahut margarin
- 1 su bardağı tel şehriye
- 1 su bardağı pilavlık bulgur
- 3 su bardağı su
- Tuz
- Tavuk suyu yahut bulyon
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tereyağını pilav tavamızda eritiyoruz.
- Eriyen tereyağın üzerine şehriyeleri ekleyip çok hafif rengi dönene kadar kavuruyoruz.
- Bulgurumuzu da ekleyip bir iki dk kavurup üzerine suyumuzu ekliyoruz.
- Ben evvelden dondurduğum tavuk suyunu kullandım isterseniz bulyon da kullanabilirsiniz.
- Son olarak tuzunu ekleyip ağzını kapatıp pişmeye bırakın suyunu çeken pilavımız servise hazır.
Deneyen herkese şimdiden afiyet olsun ♥️✨.
Tel Şehriyeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


