Tel Kadayıflı Muhallebi

Tel Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Taban:

  • 2 paket eti kakaolu bisküvi
  • 100 gram çekilmiş fındık
  • Yarım çay bardağı süt

Muhallebi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 adet yumurta
  • 2 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krema

Üzeri için;

  • 100 gram çekilmiş fındık
  • 2 yemek kaşığı toz şeker
  • 5 yemek kaşığı kavrulmuş tel kadayıf
  • 1 paket vanilya
  • 1 çay kaşığı tarçın

Tel Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Önce muhallebi için;. Tencereye un ,nişasta, toz şeker, yumurta ve süt eklenir.
  2. Tel çırpıcı ile karıştırılarak pişirilir.
  3. Kaynamaya başladıktan sonra krema ve vanilya ek edilir. Tekrar çırpılır.
  4. Arada çırpılarak soğutulur.
  5. Taban için; 2 paket kakaolu bisküvi 100 gram fındık robotta çekilir bir çay bardağı süt ile taban haline getirilir büyük uzunluk kare borcama döşenir.
  6. Üzeri için; çekilmiş fındık, kadayıf, toz şeker, tarçın ve vanilya tavada kısık ateşte kavrulur. Kavururken çabuk etmemek gerekiyor.
  7. Toz şeker eriyecek lakin kadayıfların topaklanmamasına dikkat edilecek. Kavurma süreci bitince soğumaya bırakılır.
  8. Tabanın üzerine muhallebi yayılır.
  9. En üste kadayıflı karışım dökülür.
  10. Dolapta bir gece bekletilir. Dilimlenerek servis edilir.

Tel Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Cennet Çamuru
Haşhaşlı Çörek
Elmalı Kek
Mercimek Köftesi
Fırında Çilek Kurutma
Fırında Sebze Dizmesi
Hdabla | © 2025 |