Tel Kadayıflı Muhallebi

Tel Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Taban:
- 2 paket eti kakaolu bisküvi
- 100 gram çekilmiş fındık
- Yarım çay bardağı süt
Muhallebi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 1 adet yumurta
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- 2 tepeleme yemek kaşığı mısır nişastası
- 1 paket vanilya
- 1 paket krema
Üzeri için;
- 100 gram çekilmiş fındık
- 2 yemek kaşığı toz şeker
- 5 yemek kaşığı kavrulmuş tel kadayıf
- 1 paket vanilya
- 1 çay kaşığı tarçın
Tel Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce muhallebi için;. Tencereye un ,nişasta, toz şeker, yumurta ve süt eklenir.
- Tel çırpıcı ile karıştırılarak pişirilir.
- Kaynamaya başladıktan sonra krema ve vanilya ek edilir. Tekrar çırpılır.
- Arada çırpılarak soğutulur.
- Taban için; 2 paket kakaolu bisküvi 100 gram fındık robotta çekilir bir çay bardağı süt ile taban haline getirilir büyük uzunluk kare borcama döşenir.
- Üzeri için; çekilmiş fındık, kadayıf, toz şeker, tarçın ve vanilya tavada kısık ateşte kavrulur. Kavururken çabuk etmemek gerekiyor.
- Toz şeker eriyecek lakin kadayıfların topaklanmamasına dikkat edilecek. Kavurma süreci bitince soğumaya bırakılır.
- Tabanın üzerine muhallebi yayılır.
- En üste kadayıflı karışım dökülür.
- Dolapta bir gece bekletilir. Dilimlenerek servis edilir.
Tel Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





