Tel Kadayıflı Muhallebi

Tel Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler

Muhallebisi için:

  • 3 yemek kaşığı nişasta (dolu dolu değil)
  • 3 yemek kaşığı un ( dolu dolu değil )
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 1 litre süt
  • 1/2 (yarım) paket vanilya
  • 1 paket toz krem şanti

Kadayıfı için:

  • 300 gram yaş kadayıf
  • 5 yemek kaşığı şeker
  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Dövülmüş ceviz

Tel Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Muhallebisi için un, nişasta, şeker, vanilya ve sütü bir tencere içinde daima karıştırarak pişiriyoruz.Daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
  2. Muhallebi soğuyunca tencere içine toz şantiyi döküp mikserle çırpıyoruz.
  3. Benim kadayıfım kavruktu. (ama sizin çiğse biraz kavurun)
  4. Bir tavanın içine tereyağı, şeker, ve kadayıfı koyup ortada karıştırarak kavuruyoruz. Karıştıralım ki şekerle kadayıf yapışıp sertleşmesin.
  5. Kavurduğumuz kadayıfı 1 kaşık tabanına üstüne muhallebisini orta katına bir kaşık daha kadayıf sonra tekrar muhallebi en üste de biraz daha kadayıf koyuyoruz.
  6. Buzdolabında bekletip soğuk servis yapıyoruz. Afiyet olsun :).

Tel Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yılbaşı Menüsü
Yazın Tadı Magnolia
Kahveli Islak Kek
Bitter Çikolatalı Yumuşak Muzlu Ekmek
Soslu Balcan Kebabı
Üzümlü Kurabiye
Hdabla | © 2025 |