Tel Kadayıflı Muhallebi

Tel Kadayıflı Muhallebi Tanımı İçin Malzemeler
Muhallebisi için:
- 3 yemek kaşığı nişasta (dolu dolu değil)
- 3 yemek kaşığı un ( dolu dolu değil )
- 5 yemek kaşığı şeker
- 1 litre süt
- 1/2 (yarım) paket vanilya
- 1 paket toz krem şanti
Kadayıfı için:
- 300 gram yaş kadayıf
- 5 yemek kaşığı şeker
- 3 yemek kaşığı tereyağı
- Dövülmüş ceviz
Tel Kadayıflı Muhallebi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Muhallebisi için un, nişasta, şeker, vanilya ve sütü bir tencere içinde daima karıştırarak pişiriyoruz.Daha sonra soğumaya bırakıyoruz.
- Muhallebi soğuyunca tencere içine toz şantiyi döküp mikserle çırpıyoruz.
- Benim kadayıfım kavruktu. (ama sizin çiğse biraz kavurun)
- Bir tavanın içine tereyağı, şeker, ve kadayıfı koyup ortada karıştırarak kavuruyoruz. Karıştıralım ki şekerle kadayıf yapışıp sertleşmesin.
- Kavurduğumuz kadayıfı 1 kaşık tabanına üstüne muhallebisini orta katına bir kaşık daha kadayıf sonra tekrar muhallebi en üste de biraz daha kadayıf koyuyoruz.
- Buzdolabında bekletip soğuk servis yapıyoruz. Afiyet olsun :).
Tel Kadayıflı Muhallebi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




