Tek Tencere Soslu Makarna

Tek Tencere Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler

  • 200 gram dilek istediğiniz makarna türü
  • 400 gram mantar
  • 1 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 50-100 ml krema
  • Tuz
  • Karabiber
  • Biraz kekik
  • Parmesan
  • Maydanoz

Tek Tencere Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanı ve sarımsağı küçük kesip evvelce 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile ısıtıp pembelesinceye kadar kızartalım.
  2. 4 e bölünmüş mantarları, biraz tuz ve karabiber ek edip güzelce kızartalım.
  3. 1 yemek kaşığı salça ekleyelim onu da bir arada kızartalım.
  4. Yarım litre sebzeli bulyon ile karıştırılmış su katalım kaynatmaya bırakalım.
  5. 200 gram makarnayı içine koyup orta ateşte 10-15 dk haşlayalım
  6. Ara orta karıştırıp denetim edelim.
  7. Pişen makarnanın içine kremayı ekleyelim.
  8. Biraz daha sulu seviyorsanız fazla koyun.
  9. Tekrardan tut oranına bakın olmazsa biraz daha ekleyin.
  10. Tabaklara servis edince üzerine parmesan rendesi ve inçe kıyılmış maydonoz ekleyin.
  11. Bende yoktu diye koymadım fotoğraflar için.Deneyen herkese helal beğenilen olsun.

Tek Tencere Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hazır Yufkadan Su Böreği
Fındıklı İki Renkli Kek
Terbiyeli Şehriye Çorbası
Şifa Deposu Terbiyeli Tavuk Çorbası
Tahinli Ayva Tatlısı
Ispanaklı Mantarlı Tost
Hdabla | © 2024 |