Tek Tencere Soslu Makarna

Tek Tencere Soslu Makarna Tanımı İçin Malzemeler
- 200 gram dilek istediğiniz makarna türü
- 400 gram mantar
- 1 adet soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 50-100 ml krema
- Tuz
- Karabiber
- Biraz kekik
- Parmesan
- Maydanoz
Tek Tencere Soslu Makarna Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı ve sarımsağı küçük kesip evvelce 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile ısıtıp pembelesinceye kadar kızartalım.
- 4 e bölünmüş mantarları, biraz tuz ve karabiber ek edip güzelce kızartalım.
- 1 yemek kaşığı salça ekleyelim onu da bir arada kızartalım.
- Yarım litre sebzeli bulyon ile karıştırılmış su katalım kaynatmaya bırakalım.
- 200 gram makarnayı içine koyup orta ateşte 10-15 dk haşlayalım
- Ara orta karıştırıp denetim edelim.
- Pişen makarnanın içine kremayı ekleyelim.
- Biraz daha sulu seviyorsanız fazla koyun.
- Tekrardan tut oranına bakın olmazsa biraz daha ekleyin.
- Tabaklara servis edince üzerine parmesan rendesi ve inçe kıyılmış maydonoz ekleyin.
- Bende yoktu diye koymadım fotoğraflar için.Deneyen herkese helal beğenilen olsun.
Tek Tencere Soslu Makarna Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

