Tek Porsiyonluk Çilekli Turta
Tek Porsiyonluk Çilekli Turta Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 150 gram tereyağı (10 yemek kaşığı)
- 1 adet yumurta
- 1.paket vanilya
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 3 su bardağı un
Sosu için;
- Yarım kilo çilek
- 1 tatlı kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı nişasta
- 4 yemek kaşığı su
- 1 su bardağı toz şeker
Tek Porsiyonluk Çilekli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Hamuru için tereyağ, yumurta, pudra şekerini un ve vanilyayı da ekleyip karıştırıp yoğuruyoruz ve hamuru iki eşit kesime bölüyoruz.
- (Yarısı taban kalan yarısı da üzerinde kullanılacak)
- Kullanacağınız kabı ( ben tek porsiyonluk güveç kabı kullandım) tereyağ ile yağlayıp unluyoruz.
- Güveç kabın içine hamurundan taban yapıp çatal yardımıyla delikler açıyoruz.
- Sosu için; çilek, şeker, tereyağı 5 dakika pişiriyoruz ve su ile nişastayı açıp sosumuza ekliyoruz.
- Hızlı bir formda kıvam alacaktır. Pişirdiğimiz sosu hamurun üzerine döküyoruz.
- Daha evvel hamurun yarısını ayırmıştık onu rendeleyip sosun üzerine ekliyoruz.
- 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Deneyecek herkese afiyet olsun.
Tek Porsiyonluk Çilekli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






