Tek Porsiyonluk Çilekli Turta

Tek Porsiyonluk Çilekli Turta Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 150 gram tereyağı (10 yemek kaşığı)
  • 1 adet yumurta
  • 1.paket vanilya
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3 su bardağı un

Sosu için;

  • Yarım kilo çilek
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı su
  • 1 su bardağı toz şeker

Tek Porsiyonluk Çilekli Turta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru için tereyağ, yumurta, pudra şekerini un ve vanilyayı da ekleyip karıştırıp yoğuruyoruz ve hamuru iki eşit kesime bölüyoruz.
  2. (Yarısı taban kalan yarısı da üzerinde kullanılacak)
  3. Kullanacağınız kabı ( ben tek porsiyonluk güveç kabı kullandım) tereyağ ile yağlayıp unluyoruz.
  4. Güveç kabın içine hamurundan taban yapıp çatal yardımıyla delikler açıyoruz.
  5. Sosu için; çilek, şeker, tereyağı 5 dakika pişiriyoruz ve su ile nişastayı açıp sosumuza ekliyoruz.
  6. Hızlı bir formda kıvam alacaktır. Pişirdiğimiz sosu hamurun üzerine döküyoruz.
  7. Daha evvel hamurun yarısını ayırmıştık onu rendeleyip sosun üzerine ekliyoruz.
  8. 170 derece fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
    Deneyecek herkese afiyet olsun.

Tek Porsiyonluk Çilekli Turta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şeftali Reçeli
Ev Usulü Tire Köfte
Şekli Şahane Mayalı Şerit Poğaça
Tarhana Çorbası (Kıymalı Ve Çiğceli)
Çiçek Kurabiye
Viral Portakallı Kek ( Acımsı Tat Yok Çok Güzel Lezzet)
Hdabla | © 2025 |