Tek Oturuşta 8 Tane Yedirten Poğaça Tarifi

Tek Oturuşta 8 Tane Yedirten Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı su
  • 2 su bardağı süt
  • 1 paket maya
  • 3 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket margarin yada tereyağı
  • Aldığı kadar un

Tek Oturuşta 8 Tane Yedirten Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yoğurma kabımıza su ,süt ve mayayı bırakıp karıştırıyoruz, 5 dk bu biçimde bekliyor maya etkin hale gelmesi için.
  2. 5 dk bekledikten sonra yavaş yavaş un ek ediyoruz ele yapışacak kıvama geldiğinde oda sıcaklığında ki tereyağımızı ekliyoruz el ısısıyla hamur cıvık hal alacaktır endişelenmeden yavaş yavaş un ekliyoruz .
  3. Yaklaşık 8 su bardağı un aldı benim poğaçam, yoğurduğumuz hamuru mayalanmaya bırakalım.
  4. Mayalanan hamuru ufak bezeler haline getirip sıvı yağ yardımı ile açalım.
  5. Açtığımız bezelere kaşar ve beyaz peynir koyup kapatalım. Dilediğiniz biçimde şekillendirebilirsiniz. Afiyet olsun.

Tek Oturuşta 8 Tane Yedirten Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavada Yalancı Su Böreği (Dışı Çıtır Çıtır İçi Yumuşacık)
İftar Masam 3
Mantı Salatası
Uzak Doğu Usulü Mantarlı Lahana Turşusu Kavurma
Portakal Tadının Gizli Rüyası (Cheesecake)
Köfteli Ve Arpacık Soğanlı Nohut Yemeği
Hdabla | © 2025 |