Tek Hamurla Beş Çeşit Kurabiye

Tek Hamurla Beş Çeşit Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler

  • 125 gr margarin yahut tereyağı
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 adet yumurta
  • 1 çay bardağı pudra şekeri
  • 1 çay bardağı nişasta
  • 1 pk vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)
  • Aldığı kadar un ( yumuşak bir hamur elde edelim)

Üzeri için materyaller 1’er yemek kaşığı kâfi gelecektir;

Küllü kurabiye:

  • Kakao
  • Pudra şekeri

Tarçınlı kurabiye:

  • Tarçın
  • Pudra şekeri

Pişmaniye kurabiye:

  • Hindistan cevizi
  • Pudra şekeri
  • Damla çikolata
  • Ceviz

Tek Hamurla Beş Çeşit Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Oda ısısındaki materyalleri yoğurma kabına alıp sıvıdan katıya gerçek karıştırarak yoğuralım.
  2. Kurabiye hamurunu ekmek hamuru üzere çok yoğurmuyoruz.
  3. Dilediğimiz kadarına damla çikolata ek edip, dilediğimiz kadarına ceviz batırıyoruz.
  4. Daha sonra toparlanan hamurunuzdan cevizden biraz küçük olacak biçimde modüller koparıp yuvarlıyoruz.
  5. 180 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıp çatlayınca fırından alıyoruz ve sıcakken üzerini sırasıyla karışımlara düzgünce buluyoruz.

İşte bu kadar, çayınız demlenene kadar kurabiyeniz hazır!.

Afiyet olsun deneyeceklere. 😊👌🏻🍪🍪🍪🍪🍪

Tek Hamurla Beş Çeşit Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salçalı Şehriye Çorbası
Puf Puf Kare Poğaça Tarifi
Fırın Tadında Tavuk Kalça But (Kaydetmeden Geçme)
Yeşil Elmalı Göbek Salata
Sütlü Pişi
Maş Fasulye Salatası (Kolay Sağlıklı Lezzetli)
Hdabla | © 2024 |