Tek Hamurla Beş Çeşit Kurabiye

Tek Hamurla Beş Çeşit Kurabiye Tanımı İçin Malzemeler
- 125 gr margarin yahut tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 adet yumurta
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 1 çay bardağı nişasta
- 1 pk vanilya
- Yarım paket kabartma tozu (1 tatlı kaşığı)
- Aldığı kadar un ( yumuşak bir hamur elde edelim)
Üzeri için materyaller 1’er yemek kaşığı kâfi gelecektir;
Küllü kurabiye:
- Kakao
- Pudra şekeri
Tarçınlı kurabiye:
- Tarçın
- Pudra şekeri
Pişmaniye kurabiye:
- Hindistan cevizi
- Pudra şekeri
- Damla çikolata
- Ceviz
Tek Hamurla Beş Çeşit Kurabiye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Oda ısısındaki materyalleri yoğurma kabına alıp sıvıdan katıya gerçek karıştırarak yoğuralım.
- Kurabiye hamurunu ekmek hamuru üzere çok yoğurmuyoruz.
- Dilediğimiz kadarına damla çikolata ek edip, dilediğimiz kadarına ceviz batırıyoruz.
- Daha sonra toparlanan hamurunuzdan cevizden biraz küçük olacak biçimde modüller koparıp yuvarlıyoruz.
- 180 derece ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarıp çatlayınca fırından alıyoruz ve sıcakken üzerini sırasıyla karışımlara düzgünce buluyoruz.
İşte bu kadar, çayınız demlenene kadar kurabiyeniz hazır!.
Afiyet olsun deneyeceklere. 😊👌🏻🍪🍪🍪🍪🍪
Tek Hamurla Beş Çeşit Kurabiye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








