Taze Kayısı Reçeli
Taze Kayısı Reçeli Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kg kayısı
- 1 kg toz şeker
- 3-4 karanfil
- Limon(2-3 damla)
Taze Kayısı Reçeli Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kayısılarımızı yıkayıp çekirdeklerini çıkartıyoruz.
- Geniş bir tencereye alıyoruz ve üzerine şekerimizi ekliyoruz 1 gece bekletiyoruz.
- Bekleyen kayısılarımız suyunu bırakıyor ve şerbeti eriyor,kısık ateşte ocağa alıyoruz ve karanfilleri ekleyip kaynatıyoruz kaynamaya başlayınca köpüklerini alıyoruz ve 20 dk daha kaynatıyoruz.
- Üzerine 2-3 damla limon damlatıyoruz ve özleşmesini bekliyoruz .
- 15-20 dk sonra özleşiyor kavanozlara koyuyoruz ve aksi çeviriyoruz soğumaya bırakıyoruz.
Taze Kayısı Reçeli Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













