Taze Kabak Yemeği (Taze Kabağı Böyle Deneyin)

Taze Kabak Yemeği (Taze Kabağı Bu türlü Deneyin) Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet taze kabak
- 1 adet büyük uzunluk kuru soğan
- 1 adet büyük uzunluk kapya biber
- 6-7 adet yeşil biber
- Yumurta büyüklüğünde dana kıyma
- 10 diş kadar sarımsak çok büyükse yarısı kadar yeterli
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
En son üzeri için;
- ¼ demet maydanoz
Taze Kabak Yemeği (Taze Kabağı Bu türlü Deneyin) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Önce kabaklar fotoĞraflarda üzere bir tavaya o formda sıralanır, tavanın tabanı kapanacak.
- Daha sonra da üzerine 3 yemek kaşığı zeytinyağı gezdirilir ,tuzu serpilir ,kapağı kapatılıp pişmeye bırakılır. 15dk.
- Dibine yapışmayacak biçimde denetim ederek pişirilir ve fotoğraftaki üzere kızarmaya başlayınca altı kapatılır.
- Ayrı bir tavaya jülyen doğranan soğanlar alınır karamelize olana kadar kavurulur ve üzerine kıyma da eklenip az daha kavurulur.
- Sonra kapya biberler daha sonra da yeşil biberler eklenir kapatılıp pişmeye bırakılır.
- Biberler yumuşayınca sarımsaklar ve baharatlar da eklenir.
- 10 dk daha bu biçimde pişirilir ve maydanozlar eklenip altı kapatılır.
- Şimdi sırada iki tavayı birleştirmekte. Kavurulan karışım kabakların üzerini örtecek halde üzerine dökülür kısık ateşte 10 dk kadar kapağı kapalı biçimde maydanozlar renk değiştirene kadar pişirilir. Ve servise hazır. Afiyet olsun.
Taze Kabak Yemeği (Taze Kabağı Bu türlü Deneyin) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











