Taze Fasülye Turşusu

Taze Fasülye Turşusu Tanımı İçin Malzemeler
1 litrelik şişe için;
- 1 çay bardağı üzüm sirkesi
- 1 yemek kaşığı salamura tuz
- 1 yemek kaşığı nohut
- 4-5 diş sarımsak
- 3.-4 tane limon tuzu
- Taze fasülye
- Kavanoz dolana kadar sıcak su
Taze Fasülye Turşusu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Fasulyenin başlarını ayıklayalım.
- Fasülye seçerken ince ve kılçıksız olmasına dikkat edelim.
- Kaynayan suya fasülyelerimizi atarak 6-7 dakika haşlayalım.
- Haşlanan fasulyeleri soğuk suya alalım.
- Şişenin tabanına sarımsakları ve nohutu koyalım.
- Fasulyeleri sıralı bir halde dizelim.
- Üzerine bir yemek kaşığı tuz, limon tuzu ve bir çay bardağı sirkeyi döküp ,üzerine fasulyeleri geçecek kadar kaynamış suyu ekleyelim.
- Şişelerin kapağını kapatıp karşıt çevirelim.
- Bir gece bekledikten sonra kapaklar vakumlanmış oluyor.
*Nohut eklememizin nedeni turşumuz daha çabuk fermente olması için.
*Bu tarifle 15 gün içerisinde turşunuz hazır olacak.
*Ben şişenin ağız kısmına maydanoz ekledim. Dilerseniz sizde bu türlü yapabilirsiniz.
Taze Fasülye Turşusu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










