Taze Fasulye Kızartması ( Yumurtalı )

Taze Fasulye Kızartması ( Yumurtalı ) Tanımı İçin Malzemeler
- 1/2 (yarım) kg taze fasulye ( konserve de olur)
- 2-3 yumurta
- 1/2 (yarım) su bardağı un
- 1/2 (yarım) çay bardağı zeytinyağı
- Kajun baharatı ( isteğe bağlı )
- Tuz
Taze Fasulye Kızartması ( Yumurtalı ) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Taze fasulye temizlenir ve ortadan ikiye kesilir.
- Tencereye alınır ve bir bardak su ile haşlanır. ( ben yazdan hazırlayıp derin dondurucuya attığım taze fasulyeden kullandım ).
- Haşlanan taze fasulyenin suyu süzülür.
- Soğuduktan sonra fasulyenin her yerine gelecek biçimde una bulanır.
- Tavada ısıtılmış zeytinyağına unladığımız fasulyeler alınır.
- Nar üzere kızarana kadar denetimli pişirilir.
- Kızaran fasulyeler alt üst edilerek öbür tarafı da nar üzere kızartılır.
- Yumurtalar bir kaseye kırılır.
- Tuz ve baharatlar ek edililerek yeterlice çırpılır.
- Kızarmış olan fasulyenin üzerine çırpılmış yumurta dökülür.
- Yumurta pişince tekrar alt üst edilerek öbür tarafı da pişirilir.
- Kişi sayısına nazaran dilimlenir.
- Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Taze Fasulye Kızartması ( Yumurtalı ) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







