Taze Fasulye Kavurması ️

Taze Fasulye Kavurması ️ Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kg taze fasulye
  • 2 baş soğan
  • 2 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • Toz biber
  • Bir çay kaşığı tuz
  • İsteğe nazaran pulbiber
  • Karabiber

Taze Fasulye Kavurması ️ Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle soğanları yağda biraz kavuralım, daha sonrasında baharatları ve salçayı içine katalım ,çok kavurmadan fasulyeleri de içine atalım.
  2. Hafif kavrulduktan sonra 1 tam su bardağı bir de bir parmak eksik su bardağı suyu içine dökelim yüksek ateşte kaynasın.
  3. Kaynadıktan sonra altını en büyük ocakta en kısığa alalım yaklaşık 10-15 dakika ortası pişirelim soğuk servis edebilirsiniz üzerine yoğurt ile. Afiyet olsun💜.

Önemli not:baharatını tuzunu istediğiniz biçimde değiştirebilirsiniz ben çok acı yaptığımda bir yemeği içine bir tatlı kaşığı şeker ekliyorum ki dengelensin deneyebilirsiniz. Bir de ben hem biber hem domates salçası kullandım bu sefer çok kırmızı oldu lakin olağanda salça kaymayıp rengini toz biberle veriyorum isterseniz yalnızca domates salçası katarsınız dozunu düşürebilirsiniz büsbütün size kalmış lezzetinde hiçbir değişiklik olmuyor inanın🩷.

Taze Fasulye Kavurması ️ Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Islak Kurabiye
24 Kişilik Tam Ölçülü Islak Kek
Triliçe
Pirpirin Aşı Çorbası (Semiz Otu)
Limon Dolgulu Kurabiye
Magnolia Tarifi
Hdabla | © 2025 |