Taze Fasulye Kavurması

Taze Fasulye Kavurması Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo taze fasulye
- 3 adet soğan
- 3 adet yumurta
- Zeytinyağı
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber
Taze Fasulye Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?
- Mevsiminde yıkayıp kırıp derin dondurucu da bekletilen fasulyeler düdüklü tencerede 16 dakika haşlanır.
- Fasulyeler iki avuç ortasına alınarak suyu sıkılır.
- Doğranmış soğanlar zeytinyağında kavrulur ( soğanlar yemeklik ya da jülyen her iki biçimde doğranabilir).
- Kavrulan soğanlara suyu sıkılmış fasulyeler eklenir.
- Tuz,karabiber, pul biber eklenir.
- Yumurtalar kırılıp karıştırılır (yumurta sayısı isteğe bağlı artırılabilir).
- Yaz mevsiminin zerzevatı olan taze fasulye kış mevsiminde de tıpkı lezzette yenilebilir, ana öğün olarak tüketilebileceği üzere çay saatlerinde de konuklara ikram edilebilir.Afiyet olsun.
Taze Fasulye Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




