Taze Börülceli Bulgur Pilavı
Taze Börülceli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı bulgur
- 3 su bardağı sıcak su
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet orta uzunluk havuç
- 3 diş sarımsak
- 1 kase haşlanmış börülce
- Zeytinyağı
- Pul biber
- Kara biber
- Nane
- Tuz
Taze Börülceli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğan, havuç ve sarımsak küçük küçük doğranır.
- Zeytinyağı ile tencerede biraz kavrulur.
- Yıkanmış, suyu süzülmüş bulgur da tencereye alınır ve 2-3 dk daha kavrulur.
- Küçük küçük doğranmış börülce, baharatlar, tuz ve su da ek edilir.
- Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pilav göz göz olana kadar pişirilir.
- Beş dk kadar dinlendirilir.
- Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.
Taze Börülceli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















