Taze Börülceli Bulgur Pilavı

Taze Börülceli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı bulgur
  • 3 su bardağı sıcak su
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet orta uzunluk havuç
  • 3 diş sarımsak
  • 1 kase haşlanmış börülce
  • Zeytinyağı
  • Pul biber
  • Kara biber
  • Nane
  • Tuz

Taze Börülceli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğan, havuç ve sarımsak küçük küçük doğranır.
  2. Zeytinyağı ile tencerede biraz kavrulur.
  3. Yıkanmış, suyu süzülmüş bulgur da tencereye alınır ve 2-3 dk daha kavrulur.
  4. Küçük küçük doğranmış börülce, baharatlar, tuz ve su da ek edilir.
  5. Kaynamaya başlayınca kısık ateşte pilav göz göz olana kadar pişirilir.
  6. Beş dk kadar dinlendirilir.
  7. Sıcak olarak servis edilir. Afiyet olsun.

Taze Börülceli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Magnolia
Spoonful
Tavuklu Arpa Şehriye Pilavı
Lütenitsa (Balkan Sosu)
Sucuklu Biberli Ekmek
Kemalpaşalı Tavuk Göğsü
Hdabla | © 2025 |