Taze Barbunya Yemeği
Taze Barbunya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram taze barbunya
- 1 orta uzunluk soğan (küp küp doğranmış)
- 1 orta uzunluk havuç (kabuğu soyulmuş dilimlenmiş her bir dilim dörde bölünmüş yani büyük küp halinde)
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 2 su bardağı sıcak su (başta sonradan 2,5 su bardağı daha koydum orta ara)
- 1 defne yaprağı (isteğe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kırmızı biber
- 1 çay kaşığı toz şeker (barbunyaların tadını dengelemek için)
Süslemek için;
- Çok az maydanoz
Taze Barbunya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Barbunyalar kabuklarından sıyrılır, yıkanır.
- Tencereye zeytinyağı konulur.
- Havuç ve soğan eklenir 3-4 dakika rengi değişene kadar kavrulur.
- Salça eklenir kokusu çıkana kadar kavrulur 1-2 dakika.
- Barbunya tencereye alınır dağılmasın diye az karıştırılır.
- Sıcak su, tuz, karabiber, pulbiber, şeker, defne yaprağı eklenir.
- Tencere kapağı yarı açık bırakılarak örtülür 1 saat pişirilir. Orta ara denetim edilir suyunu çektikçe ilave sıcak su eklenir.
- Pişince ocaktan alınır az zeytinyağı gezdirilir maydanozla süslenir. Afiyet olsun 🩷.
Taze Barbunya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









