Taze Bamya Tarifi
Taze Bamya Tanımı İçin Malzemeler
- 100 gram kuzu eti yada kıyma
- 1 tane kuru soğan
- 2 tane sivri biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Konserve domates (ben bu sefer kuru domates koydum haşlayıp atın)
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- Kuru sivri biber
- Tereyağı
- Tuz,
- Karabiber
- Pul biber
- 2 litre su
- 1 çay bardağı sıvı yağ
Taze Bamya Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanlar yemeklik doğranıp tereyağında hafif kavrulacak.
- Etler kuşbaşı doğranıp suyunu salıp çekene kadar kavrulacak.
- Ben modül et kullandım güzelce kavuralım.
- Biberler doğranıp eklenip baharatları katılacak.
- 1’er yemek kaşığı salçalar eklenip hafif karıştırılıp bamya eklenecek.
- 1 litre kadar su ve limon tuzu ekşisi ilave edilip kaynayana kadar harlı ateşte, sonra orta ateşte 35-40 dakika pişirilecek. Afiyet olsun.
Taze Bamya Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







