Taze Bakla Yemeği

Taze Bakla Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilogram taze bakla
  • Yarım limon suyu
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 adet büyük soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek tereyağı
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım demet dereotu

Taze Bakla Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Baklaları güzelce yıkayalım kılçıklı olanların kılçıklarını temizleyelim ayıklayalım küçük küçük doğrayalım.
  2. Geniş bir kaba 2- 3 litre suyu alalım yarım limon suyu ve bir yemek kaşığı unu bu suya ekleyip karıştıralım .
  3. Ayıklayıp doğradığımız baklaları bu limonlu ve unlu suya ek edelim ki kararmasınlar başka tarafta tencereye yemeklik doğradığımız soğanı alalım .
  4. Tereyağı ve zeytinyağını ekleyelim, pembeleştirmeye başlayalım, pembeleşen soğanla bir yemek kaşığı salçayı ekleyelim kokusu uçana kadar kavuralım.
  5. Ardından limonlu suda bekleyen baklaları tencereye alalım ,5- 6 dakika kadar kendi suyuyla kavuralım.
  6. Ardından yüzüne gelincek kadar kaynar su ekleyelim orta ateşte kaynamaya başlayınca kısık ateşe alalım ve yaklaşık 35 -40 dakika kadar baklalar yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  7. Tuz ve karabiber ekleyelim ince ince doğradığımız dereotunu da ek edip ocaktan alalım yarım saat kadar dinlenen yemeğimizi sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis edelim 😋 🥰.

Taze Bakla Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Süt
Kahvaltı İçin Güveçte Lezzet Patlaması
Köfte Tarifi
Sağlıklı Mecimekli Kek
Tavuk Dürüm
Fırında Kuzu Pirzola
Hdabla | © 2025 |