Tavuklu Yufka Sarması

Tavuklu Yufka Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet yufka
  • 4 adet tavuk baget
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Yarım çay kaşığı tuz

Haşlama suyu için:

  • Su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzeri için:

  • 8 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 diş sarımsak (ezilmiş)
  • 3 yemek kaşığı haşlanmış tavuk suyu (yoğurdu açmak için)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • Yarım su bardağı haşlanmış tavuk suyu (fırından çıkar çıkmaz ruloların üzerine dökülecek)

Tavuklu Yufka Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları haşla, 1. 5 tatlı kaşığı tuzlu suda haşla. Haşlanan tavukları didikle. Suyunu kesinlikle ayır.
  2. İç harcı hazırla: soğanları doğrayıp 7 dakika sıvı yağda kavur. Didilmiş tavuk, pul biber, karabiber ve yarım çay kaşığı tuzu ekleyip 2 dakika daha pişir.
  3. Yufkayı sar: yufkayı tezgaha aç, iç harcın yarısını serpiştir. Yanlarından biraz içe katlayıp rulo halinde sar. Ruloyu bir parmak kalınlığında kesip, yağlı kâğıt serilmiş borcama yerleştir.
  4. Önceden ısıtılmış 200°c fırında 25 dakika pişir, üzeri hafif kızarana kadar.
  5. Fırından çıkar çıkmaz: borcamı fırından alır almaz, pişirme kağıdını çıkart, ruloların üzerine yarım su bardağı sıcak tavuk suyunu gezdir. 10 dakika dinlendir.
  6. Yoğurt sosunu hazırla: yoğurdu ezilmiş sarımsakla karıştır. Üzerine 3 yemek kaşığı tavuk suyu ekleyip aç. 10 dakika sonra ruloların üzerine bu yoğurt karışımını dök.
  7. Tereyağlı sos: tereyağını erit, kırmızı toz biberi içinde 1–2 dakika yak. Bu sosu yoğurdun üzerine gezdir. Afiyet olsun.

Tavuklu Yufka Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tavuk İskender
Çilekli Kurabiye
Nar Gibi Kızarmış Lezzetli Fırında Sütlaç
Padişah Kavuğu
Cacık Tarifi (Soğuk Bir İçecek Gibi)
Bülbül Yuvası
Hdabla | © 2025 |