Tavuklu Yaprak Sarma

Tavuklu Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg asma yaprağı
- 1 çay bardağı zeytinyağı (125 ml)
- 4 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 2 su bardağı pirinç
- 1 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 avuç maydanoz
- 1 yemek kaşığı salça
- 1,5 su bardağı sıcak su (300 ml)
Üzeri için;
- Yarım limon suyu
- Limon dilimleri
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz şeker
- 2,5 su bardağı sıcak su (500 ml)
- 2 -3 tavuk budu
Tavuklu Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye zeytinyağını alarak yemeklik doğradığımız soğanları güzelce kavuralım ve bi yemek kaşığı salça ek edelim.
- Yıkanmış pirinçi de ek edip kavurmaya devam edelim.
- Küçük küçük doğranmış domatesi tuz ve baharatları ekleyip karıştıralım.
- Suyu ek edip iç harcı suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirelim. Ve harcı ocaktan alalım.
- Küçük küçük doğradığınız maydanozu da ek ederek karıştıralım.
- Artık yaprakları sarmaya geçebiliriz.
- Yaprakları düz bir yere serelim. İçerisine çok fazla olmayacak halde yaprağın büyüklüğüne nazaran iç materyalini koyalım.
- Yanlarını kapatarak sigara böreği üzere saralım.
- Sardığımız yaprakları tencereye sistemli bir formda dizelim. Ben dizme sürecini genelde tüm yaprakları sardıktan sonra yapıyorum. Artan yaprakları yahut sararken ortada çıkan kaba yaprakları ayırıp tencerenin tabanına bir sıra diziyorum.
- Bütün yaprakları sıraladıktan sonra üzerlerine tavuk budumuzu limon dilimleri yerleştirelim. Yarım limonun suyunu sıkalım. Zeytinyağı ekleyelim.
- Sarmaların üzerine gelecek kadar su ek edelim. (benim tenceremde yaklaşık 1. 5 bardak yetti) ve üzerini varsa artan yapraklarla kapatalım. Dolma taşı da kullanabilirsiniz, böylece dolmalar buharıyla daha hoş ve eşit bir formda pişmiş olur.
- Kaynadıktan sonra kısık ateşte sık sık suyunu denetim ederek suyunu çekinceye kadar pişirelim.
Tavuklu Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




