Tavuklu Yalancı Tako (Taco)
Tavuklu Yalancı Tako (Taco) Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet hazır yufka
- 500 gr tavuk göğsü
- 2 adet kapya biber
- 2 diş sarımsak
- 1 adet domates
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
Üzeri için;
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Tavuklu Yalancı Tako (Taco) Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yufkaları bir su bardağı yardımıyla yuvarlak biçim vererek yaklaşık 30 adet çıkarıyoruz.
- Daha sonra küp küp doğranmış kapya biberi tavaya alıyoruz.
- Üzerine üç yemek kaşığı sıvı yağı döküp hafif kavuruyoruz.
- Ardından tavuk göğsünü ekleyip güzelce kavuruyoruz .
- Daha sonra kabukları soyulmuş domates, salçayı, tuzu ve baharatları da ekleyip iki dakika kadar pişiriyoruz.
- Ardından yuvarlak form verdiğimiz yufkalara harcımızı tek tek doldurup yuvarlak bir borcama diziyoruz.
- Daha sonra üzerine rendelenmiş kaşar peynirini heryeri kaplayacak biçimde döktükten sonra 200 derecelik fırında yaklaşık 15 dakika pişiriyoruz.
Püf noktası üzerindeki kaşarı yakmadan güzelce eritmek için fırının en alt kısmının bir üstünde pişiriyoruz.
Tavuklu Yalancı Tako (Taco) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








