Tavuklu Special Pilav

Tavuklu Special Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 adet kalça but
  • 3 su bardağı pirinç
  • 6 su bardağı tavuk suyu
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı haşlanmış bezelye
  • 2 su bardağı haşlanmış havuç
  • 2 su bardağı mısır(isteğe bağlı sevenler için)
  • 150 gram tereyağ
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 adet küp şeker (yoksa 2 çay kaşığı)
  • Tuz
  • Yarım limon suyu

Tavuklu Special Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağlar eklenir. Yağ eridikten sonra sırasıyla tavuk, nohut, bezelye, havucu ekleyin. Üzerine tuz, küp şeker ve limon suyu ekleyin. 6 su bardağı tavuk suyunu ekleyin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakalım.
  2. Kaynadıktan sonra yıkayıp, süzülen pirincimizi ekleyelim kapağını kapatıp birinci yüksek ateşte pişiriyoruz. Suyunu çekmeye başlayınca kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
  3. Benim pirincim basmati olduğu için 6 su bardağı tavuk suyu kâfi geldi. Sizler pirincinize nazaran suyunu ayarlayabilirsiniz.  Piştikten sonra en az 1 saat dinlenen pilavımız servise hazır. Yiyenlere şimdiden afiyet olsun🤍

Not:Malzemeleri kişi sayısına nazaran azaltabilir yada çoğaltabilirsiniz.

Tavuklu Special Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Anne Keki
Püreli Köfte
Pamuk Ramazan Pidesi
Sağlıklı Kahvaltılık Gevrek
Yalancı Boşnak Mantısı
İrmik Helvası
Hdabla | © 2025 |