Tavuklu Special Pilav
Tavuklu Special Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 6 adet kalça but
- 3 su bardağı pirinç
- 6 su bardağı tavuk suyu
- 2 su bardağı haşlanmış nohut
- 2 su bardağı haşlanmış bezelye
- 2 su bardağı haşlanmış havuç
- 2 su bardağı mısır(isteğe bağlı sevenler için)
- 150 gram tereyağ
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 adet küp şeker (yoksa 2 çay kaşığı)
- Tuz
- Yarım limon suyu
Tavuklu Special Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye yağlar eklenir. Yağ eridikten sonra sırasıyla tavuk, nohut, bezelye, havucu ekleyin. Üzerine tuz, küp şeker ve limon suyu ekleyin. 6 su bardağı tavuk suyunu ekleyin kapağını kapatıp yüksek ateşte kaynamaya bırakalım.
- Kaynadıktan sonra yıkayıp, süzülen pirincimizi ekleyelim kapağını kapatıp birinci yüksek ateşte pişiriyoruz. Suyunu çekmeye başlayınca kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz.
- Benim pirincim basmati olduğu için 6 su bardağı tavuk suyu kâfi geldi. Sizler pirincinize nazaran suyunu ayarlayabilirsiniz. Piştikten sonra en az 1 saat dinlenen pilavımız servise hazır. Yiyenlere şimdiden afiyet olsun🤍
Not:Malzemeleri kişi sayısına nazaran azaltabilir yada çoğaltabilirsiniz.
Tavuklu Special Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

















