Tavuklu Soğanlı Mayalı Pide

Tavuklu Soğanlı Mayalı Pide Tanımı İçin Malzemeler

İç harcı için;

  • 1 paket tavuk göğsü
  • 5 tane büyük kuru soğan
  • Yarım yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz ( damak zevkinize nazaran ekleyin)
  • Pulbiber
  • Kırmızı toz biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Kimyon ( baharatlar göz kararı)

Hamur için;

  • 6 su bardağ un
  • 3 su bardağı su
  • Yarım paket instant kuru maya
  • Yarım tatlı kaşığı tuz

Üzeri için;

  • Yumurtanın sarısını ve biraz sıvı yağ

Tavuklu Soğanlı Mayalı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanları ve tavukları küp küp doğrayalım. Göz ölçüsüyle yağ döküp barahatlar ve iç harç gereçlerini tencereye ekleyelim.
  2. Tavuk ve soğanlar suyunu çekip, soğanlarında rengi dönene kadar arasıra karıştırarak pişirelim.
  3. Hamurumuzu mayalandıralım, mayası gelen hamurumuz için ufak ufak yumaklar alalım. Yaklaşık 20 tane pide çıktı.
  4. Elimizle kahve tabağı büyüklüğünde açalım içine bir yemek kaşığı iç harçtan ekleyip kenarlardan tutup birleştirip kapatalım.
  5. Üzerine yumurtanın sarısını sürelim.
  6. Önceden ısıtılmış 180 derece alt üst ayar fırında orta rafında 25 dk pişirelim.
  7. Her fırın ayarı farklı oluyor nezaret altında pişirin. Piştikten sonra üzerini kapatmayın açıkta birinci sıcağı çıkanca yumuşacık oluyor.

Ellerinize kollarınıza sıhhat yiyenlere deneyenlere afiyet olsun.

Tavuklu Soğanlı Mayalı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Okul İçin Poğaça
Yağ Çekmeyen Pişi
Ezme
Şekersiz Fit Kek
Çilekli Cheesecake
Lahmacun İçi
Hdabla | © 2025 |