Tavuklu Semizotlu Pilav
Tavuklu Semizotlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 bağ semizotu
- Yarım kg tavuk göğsü
- 1 adet kuru soğan
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 fincan çiçek yağı
- 1 çay bardağı domates rendesi
- 1 çay kaşığı tuz az karabiber
- 1 çay bardağı su
Tavuklu Semizotlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel tavuk göğsü küp küp doğrayıp tavamızda soteliyoruz.
- Pişmesine yakın soğan ve zeytin yağı ek edip kavuruyoruz.
- Kavrulan tavuk ve soğana domates rendesi ek edip ayıklanmış yıkanıp doğranmış semizotunu ek edip yıkadığımız pirinçleri ekleyip biraz soteliyoruz.
- Tuz ,karabiber ekleyip hepsi birbirine özdeşince suyunu ek edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz afiyet olsun.
Tavuklu Semizotlu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








