Tavuklu Semizotlu Pilav

Tavuklu Semizotlu Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bağ semizotu
  • Yarım kg tavuk göğsü
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 1 fincan çiçek yağı
  • 1 çay bardağı domates rendesi
  • 1 çay kaşığı tuz az karabiber
  • 1 çay bardağı su

Tavuklu Semizotlu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel tavuk göğsü küp küp doğrayıp tavamızda soteliyoruz.
  2. Pişmesine yakın soğan ve zeytin yağı ek edip kavuruyoruz.
  3. Kavrulan tavuk ve soğana domates rendesi ek edip ayıklanmış yıkanıp doğranmış semizotunu ek edip yıkadığımız pirinçleri ekleyip biraz soteliyoruz.
  4. Tuz ,karabiber ekleyip hepsi birbirine özdeşince suyunu ek edip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriyoruz afiyet olsun.

Tavuklu Semizotlu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstık Pare
Pancarlı Şehriye Salatası
Asma Yaprağında Sarılı Enginar Dolması
Tiramisu Kurabiye
Renkli Salata
Ispanak Yemeği
Hdabla | © 2025 |