Tavuklu Şehriye Çorbası

Tavuklu Şehriye Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 650 gram tavuk bonfile (küp halinde doğranmış)
  • 1 çay bardağı tepeleme arpa şehriye
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1.5 lt su
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Sonrasında eklenmek üzere;

  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 2.5 yemek kaşığı zeytinyağı

Tavuklu Şehriye Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Doğranmış tavuklar uygun bir tencereye alınır, hiç su eklemeden ocağa konur.
  2. Büyük ocak kısık ateşte tavukların suyunu bırakıp, tekrar çekmesi beklenir.
  3. Suyu çekilmesi sonrası zeytinyağı eklenir, 1-2 dk karıştırılır.
  4. Şehriye ek edilerek 1-2 dk daha karıştırılır.
  5. 1. 5 lt su eklenir açık ateşte kaynamaya bırakılır.
  6. Kaynadıktan 15 dk sonra uygun bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı alınır.
  7. Isınınca 1 yemek kaşığı un eklenir kokusu çıkana kadar karıştırılır, kaynayan çorbaya dökülür.
  8. 1-2 dk daha karıştırıldıktan sonra tekrar kaynamaya bırakılır.
  9. 10 dk sonra 1 tatlı kaşığı nane atılır.
  10. 5 dk daha kaynatılıp, ocaktan alınır.

Tavuklu Şehriye Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fırında Somon Balığı
Suşi
Zeytinyağlı Enginar Çanağında İç Baklalı Kabaklı Yemek
Buzlukta Sigara Böreği
Köz Patlıcan Salatası
Elmalı Roka Salatası
Hdabla | © 2025 |