Tavuklu Sebzeli Pilav

Tavuklu Sebzeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kasesi pirinç
  • Tavuk göğsü
  • 3 adet patlıcan
  • 3 adet patates
  • 3 adet kapya biber
  • 5- 6 kaşık domates konservesi
  • Karabiber
  • Tuz

Suyu için;

  • Tavuk suyu
  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz
  • Karabiberi

Tavuklu Sebzeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak pirinçi tuzlu ılık suya ıslatalım yıkayıp süzelim.
  2. Tavukları kuşbaşı doğrayıp haşlayalım.
  3. Biber, patates ve patlıcanı ay biçiminde doğrayıp kızartalım.
  4. Tencerenin tabanına biraz tereyağı koyup tavukları biraz yağda çevirelim tuz ve karabiber ekleyip kaşıkla bastıralım.
  5. Üzerine patlıcanları, sonra patates, sonra biber her dizdiğimizde kaşıkla bastıralım, sonra domates konservesinden 5,6 kaşık üzerine yayalım yoksa küp küp doğranmış kabuksuz domates de olur.
  6. En üste pirinçleri koyup bastıralım, suyu için pirinçi ölçtüğümüz kaseyle tavuk suyuna 1 yemek kaşığı salça,tuz, karabiberi ekleyip karıştıralım, yağ koymanıza gerek yok.
  7. Suyu en üste tek bir yerden döküp kapağını kapatalım orta sonra kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsunnn 😘.

Tavuklu Sebzeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Fıstık Ezmeli Çiçek Kurabiye
Fırında Köfte Patates
Portakallı Kurabiye
Haşlanmış İçli Köfte Tarifi
Çikolatalı Pasta (Videolu)
Kahvaltı Menüsü
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet