Tavuklu Sebzeli Pilav

Tavuklu Sebzeli Pilav Tanımı İçin Malzemeler
- 1 yemek kasesi pirinç
- Tavuk göğsü
- 3 adet patlıcan
- 3 adet patates
- 3 adet kapya biber
- 5- 6 kaşık domates konservesi
- Karabiber
- Tuz
Suyu için;
- Tavuk suyu
- 1 yemek kaşığı salça
- Tuz
- Karabiberi
Tavuklu Sebzeli Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak pirinçi tuzlu ılık suya ıslatalım yıkayıp süzelim.
- Tavukları kuşbaşı doğrayıp haşlayalım.
- Biber, patates ve patlıcanı ay biçiminde doğrayıp kızartalım.
- Tencerenin tabanına biraz tereyağı koyup tavukları biraz yağda çevirelim tuz ve karabiber ekleyip kaşıkla bastıralım.
- Üzerine patlıcanları, sonra patates, sonra biber her dizdiğimizde kaşıkla bastıralım, sonra domates konservesinden 5,6 kaşık üzerine yayalım yoksa küp küp doğranmış kabuksuz domates de olur.
- En üste pirinçleri koyup bastıralım, suyu için pirinçi ölçtüğümüz kaseyle tavuk suyuna 1 yemek kaşığı salça,tuz, karabiberi ekleyip karıştıralım, yağ koymanıza gerek yok.
- Suyu en üste tek bir yerden döküp kapağını kapatalım orta sonra kısık ateşte pirinçler suyunu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsunnn 😘.
Tavuklu Sebzeli Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













