Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı

Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık bulgur
- Tavuk but ve modül et ( haşlanmış)
- 1 adet kuru soğan
- 1 adet domates
- 1 adet sivri biber ve kırmızı biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ ve zeytinyağı karışımı
- Tuz
- 1 çay kaşığı pul biber
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 4,5 su bardagı sıcak suyu
- 1 su bardağı tavuk suyu
Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Pilavı yapacağımız tencereye kuru soğanı ve biberleri yemeklik doğrayalım.
- Yağları ek ederek ,soğanlar pembeleşinceye kadar kavuralım.
- Salçasını ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Doğranmış domatesi ek ederek 2-3 dakika pişirelim.
- Haşlanmış ve tereyağında toz biber eği ile kızartıp,doğranan tavuk etlerini ,bulgurunu ,tuz ve baharatları ekleyip bir kaç çeşit kavurup,tavuk suyunu ve sıcak suyunu ek ederek tencerenin kapağını kapatın.
- Kaynadıktan sonra orta ateşte pişirelim.
- Bulgur yumuşayınca hafif sulu olacak biçimde ocaktan alalım. ( suyunu çok çektirirsek çok katı olur) Pilavı 10 dakika dinlendirdikten sonra, ben yanında turşu ve komposto ile servis ettim ,sizde istediğiniz üzere servis edebilirsiniz. Deneyecek arkadaşlara şimdiden afiyet olsun. 🥰🌺.
Tavuklu Sebzeli Bulgur Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












