Tavuklu Pilav (Bekar Evi)
Tavuklu Pilav (Bekar Evi) Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı pirinç
- 5 su bardağı ılık su
- 4 parmak inceliğinde kesilmiş tavuk göğsü
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı tuz
- Karabiber
Tavuklu Pilav (Bekar Evi) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yıkanan pirinç bir tencereye alınır, üzerine beş bardak su, 3 yemek kaşığı tuz eklenir ve yaşlanmaya bırakılır.
- Arada bir denetim ettiğimiz pirinç ısırılarak yenme yumuşaklığına gelince suyu süzülerek farklı bir kaba alınır.
- Boşalan tencereye yağı dökelim süzdüğümüz pirinçi kısık ateşte bir tahta kaşıkla(yapışma ve parçalanma engellemek için ) karıştıralım.
- Tencereye yayıp bir poşetle üzerini örtüp kapağını kapatıp ocakta serin bir yere bırakalım.
- Pilav dinlenirken başka bir tencereye tavuk etlerini alıp haşlayalım 30 dk sonra haşlanan tavukları tavada az yağ ve tuz ile karıştırıp kızartalım.
- Dinlenen pilavı tabaklara alalım. Tavuk etlerimizi tabaklara paylaşıp üzerine tadı bozmayacak azlıkta karabiber ekleyip servis edelim. Afiyet olsun.
Yanına kuru fasulye yoksul salatası yahut nohut yemekleri ile tüketebilirsiniz. Öbür tarifler için profilime bakın.
Tavuklu Pilav (Bekar Evi) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






