Tavuklu Pilav

Tavuklu Pilav Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 6 adet tavuk baget
  • 1.5 su bardağı pirinç
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 su bardağı bezelye
  • 1.5 su bardağı kaynamış su
  • Tuz
  • Çeyrek limon

Tavuklu Pilav Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yağları tencereye alın. Tavukları gerili önlü kızartın ve bir tabağa alın.
  2. İnce doğranmış havuç ve kırmızı biberi tıpkı tencereye alıp kavurun.
  3. Pirinç ve bezelyeyi ekleyin.
  4. Tuz ve limon suyunu da ekleyip kavurun.
  5. Tavukları pilavın üzerine dizin bastırın.
  6. Kaynar suyu ekleyin, altı kısık kapağı kapalı biçimde pişirin.
  7. Altını kapatıp yarım saat dinlendirdikten sonra pilavımız hazır, deneyeceklere afiyet olsun🌸🌸.

Tavuklu Pilav Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Hindistan Cevizli Ve Damla Çikolatalı Kurabiye
Spoonfull (Kaşık Tatlısı)
Dalgona Kahve ( Ev Yapımı Soğuk Kahve)
İç Pilavlı Dana Kavurma
Şeftali Tatlısı
Enfes Gronala
Hdabla | © 2025 |