Tavuklu Pıde

Tavuklu Pıde Tanımı İçin Malzemeler

  • Hamuru için; ( su bardağım 200 ml)
  • 1 su bardağı ılık süt
  • 0,5 su bardağı ılık su
  • 1 paket kuru maya
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 4 su bardağı un

İç harcı için;

  • 500 gram tavuk göğsü (2 adet)
  • 2 adet soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet yeşil sivribiber
  • 1 küçük kapya biber
  • 1 adet domates
  • 0,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 0,5 yemek kaşığı biber salçası
  • 5 yemek kaşığı su
  • 0,5 çay bardağı sıvıyağ ( 65 – 70 ml )
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı tozbiber
  • Karabiber
  • 0,5 tatlı kaşığı kekik
  • 0,5 – 1 tatlı kaşığı pulbiber (acı sevenler arttırabilir)

Her bir pidenin içerine;

  • 1 yemek kaşığı su
  • ️Rendelenmiş kaşar peyniri

️️Her bir pidenin üzerine;

  • 2 tatlı kaşığı tereyağ️️

Kenarlarına sürmek için;

  • 1 tüm yumurta ( çırpılmış)

Tavuklu Pıde Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hamuru; öncelikle yoğurma kabına, ılık sütü, ılık suyu, kuru mayayı ve şekeri güzelce karıştırın. 3 dakika bekleyin. Zeytinyağı, tuzu ve unuda ekleyip yoğurun. Üzeri kapalı 1 saat mayalandırın.
  2. Sonra hafif unlanmış tezgaha 4 eşit beze yapıp, üzeri kapalı tekrar 15 dakika dinlendirin.
  3. İç harcı; tavukları uzunlamasına kesin ve küçük küçük doğrayın. Öteki malzemeleride küçük küçük doğrayın (domatesin kabuğunu soyarak doğrayın). Baharatları, sıvı yağını, suyu ve salçalarıda ekleyip, yeterlice karıştırın.
  4. Tezgahı hafif unlayın ve bezeyi elinizle açın. İkinci bezeyide açın. Yağlı kağıtlı tepsiye koyun. Tam kenarına yumurta sürün. Uçlarını bastırarak kapatın. İçlerine 1 yemek kaşığı su sürün. Evvelce ısıtılmış 250 derece fırında 5 dak. Pişirin.
  5. Önce rendelenmiş kaşar peyniri serpin sonra tavuk harcından ekleyin (4 pideye eşit şekilde) Her bir pidenin üzerine 2 tatlı kaşığı tereyağını küçük modüller halinde ekleyin. Pidelerin kenarına yumurta sürün.
  6. Önceden ısıtılmış 220 derece ➡️fanlı ayarda 18-20 dakika pişirin. Fırından çıkan pidelerin kenarına tereyağ sürün. Afiyet olsun🤍

Tavuklu Pıde Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebze Taçlı Tavuk
Antep Fıstıklı Spoonful
Brokolili Bol Sebzeli Tavada Kış Böreği (Fırın Kullanmadan Bol Vitaminli Börek)
Nohuttan Krep/Ekmek
Hazır Mantı Tarifi
Yoğurtlu Fasulye Mezesi
Hdabla | © 2025 |