Tavuklu Nohut Yemeği

Tavuklu Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
- 500 gram tavuk gögsü (kuş başı dogranmıs)
- 1 çay kasıgı karabiber
- 1 çay kasıgı kırmızı toz biber
- 1 çay kasıgı tuz
- 1 çay kasıgı sarımsak tozu
- 1 adet orta uzunluk soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yesil sivri biber
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı un
- 1 su bardağı nohut (haslanmıs)
- 200 ml krema
- 1 avuç kıyılmıs maydanoz
Tavuklu Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Uygun bir tencereye sıvı yağ ile tavukları kavurmaya başlayalım.
- Ardından baharatlarını, tuzunu, soğan ve biberleri ekleyip kavuralım.
- Sonrasında salçasını, un, ve nohutları ekleyip karıştıralım.
- Sonunda kremasını ek edip, karıstırdıktan sonra kısık ateşte kapalı formda 10-15 dakika pişirelim.
- Sürenin sonunda üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip pilavın yanında servis edebilirsiniz. Çok lezzetli oluyor kesinlikle deneyin 😍😍 Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️
Tavuklu Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı













