Tavuklu Nohut Yemeği

Tavuklu Nohut Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 500 gram tavuk gögsü (kuş başı dogranmıs)
  • 1 çay kasıgı karabiber
  • 1 çay kasıgı kırmızı toz biber
  • 1 çay kasıgı tuz
  • 1 çay kasıgı sarımsak tozu
  • 1 adet orta uzunluk soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yesil sivri biber
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 su bardağı nohut (haslanmıs)
  • 200 ml krema
  • 1 avuç kıyılmıs maydanoz

Tavuklu Nohut Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Uygun bir tencereye sıvı yağ ile tavukları kavurmaya başlayalım.
  2. Ardından baharatlarını, tuzunu, soğan ve biberleri ekleyip kavuralım.
  3. Sonrasında salçasını, un, ve nohutları ekleyip karıştıralım.
  4. Sonunda kremasını ek edip, karıstırdıktan sonra kısık ateşte kapalı formda 10-15 dakika pişirelim.
  5. Sürenin sonunda üzerine kıyılmış maydanoz serpiştirip pilavın yanında servis edebilirsiniz. Çok lezzetli oluyor kesinlikle deneyin 😍😍 Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 🤗♥️

Tavuklu Nohut Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Milföy Çıtırlığında İçli Kete
Yoğurtlu Nefis Pazı Kavurması
İzmir Peynir Bombası
Terbiyeli Tavuk Haşlama
Taze Peynirli Pide
Mozaik Pasta
Hdabla | © 2025 |