Tavuklu Mantarlı Fettucini Alfredo
Tavuklu Mantarlı Fettucini Alfredo Tanımı İçin Malzemeler
Makarna için;
- 250 gram un
- 3 medium yumurta
Haşlamak için;
- Su
Sosu için;
- 1 paket krema
- 1 kaşık tereyağı
- 1 çay kaşığı sebzeli çeşni
- 200 gram rendelenmiş parmesan
Üstü için;
- 250 gram tavuk
- 10-11 tane mantar
- Yarım paket krema
- Tuz
- Karabiber
Süslemek için;
- Parmesan
Tavuklu Mantarlı Fettucini Alfredo Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak hamurumuzu hazırlıyoruz. Bunun için unu tezgahın üzerine alıp ortasına yumurtaları kırıyoruz.
- Yumurtaları çatalla büsbütün karıştırıp unu yavaş yavaş içe yanlışsız alıp sert bir hamur elde edene kadar karıştıralım.
- Hamuru streçleyip 20-30 dk dinlendirelim.
- O sırada tavuk ve mantarı doğrayalım.
- Dinlenen hamuru 2ye bölüp unladığımız tezgahta açalım. (makarna makinesi varsa orda daha kolay yapabilirsiniz).
- Yuvarlak ve büyükçe açtığımız hamuru rulo yapıp 1 cm olacak biçimde keselim.
- Herbir minik ruloyu açıp çokça unlayalım.
- Tüm hamur bitene kadar sürece devam edelim.
- Kaynayan makarnanın suyuna elimizle açarak koyalım taze olduğu için birbirine yapışabilir.
- Hafifçe karıştabilirsiniz.
- Ayrı bir tavayı kızdırıp tavukları koyalım renkleri beyaza dönüp suyunu saldıktan sonra mantarları ekleyelim.
- 5 dk kadar pişirdikten sonra tuz ve karabiberini ekleyelim.
- Güzelce harmanlayıp kremasını da ekleyelim.
- 1 tık kaynadıktan sonra altını kapatalım.
- O sırada kaynayan makarnaları da süzelim.
- Tencereye tereyağını alıp eritelim.
- Kremayı ekleyip sebzeli çeşniden de ek edelim.
- Hafif kaynamaya başlayınca parmesan ve makarnayı bir arada ekleyelim.
- Altını kapatalım makarna ve sosun sıcağı ile parmesan eriyecektir. Güzelce karıştıralım.
- Son olarak makarnayı derince bir tabağa alalım.
- Üzerine de tavuk ve mantarı ekleyelim. Çokça parmesan serpip sıcakken tüketelim.
Tavuklu Mantarlı Fettucini Alfredo Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







