Tavuklu Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı

Tavuklu Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gr tavuk pirzola
  • 1 paket mantar
  • 1 kuru soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet havuç
  • 2 su bardağı arpa şehriye
  • 3 su bardağı ılık su
  • Köri
  • Kekik
  • Tuz
  • Karabiber

Üzeri için;

  • Yeşil soğan ya da maydanoz

Tavuklu Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavukları sıvı yağda kızartalım.
  2. Üzerine tuz ekleyip, kenara alalım.
  3. Aynı tencerede soğan ve sarımsakları kavuralım.
  4. Doğradığımız mantarları ekleyip, suyunu çekene kadar pişirelim.
  5. 2 rende havucu ekleyelim.
  6. Baharatları ekleyelim.
  7. 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyelim.
  8. Suyunu ekleyip kaynatalım.
  9. Suyu kaynayınca tavukları ekleyelim, kapağını kapatıp altını kısalım.
  10. Piştikten sonra ince doğranmış maydanoz yahut yeşil soğan ekleyelim.

Tavuklu Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ayva Çayı
Tereyağlı Kaşar Peynirli Ekmekçikler (Videolu)
Kebapçılarda Yediğimiz 10 Dakikada Lokanta Usulü Ezma
Mantı (Derin Dondurucu İçin)
Soslu Haşlanmış Tavuk Göğsü (Bekar Evi Yemeği)
Tavada Lavaş Tost
Hdabla | © 2025 |