Tavuklu Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı
Tavuklu Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr tavuk pirzola
- 1 paket mantar
- 1 kuru soğan
- 2 diş sarımsak
- 2 adet havuç
- 2 su bardağı arpa şehriye
- 3 su bardağı ılık su
- Köri
- Kekik
- Tuz
- Karabiber
Üzeri için;
- Yeşil soğan ya da maydanoz
Tavuklu Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları sıvı yağda kızartalım.
- Üzerine tuz ekleyip, kenara alalım.
- Aynı tencerede soğan ve sarımsakları kavuralım.
- Doğradığımız mantarları ekleyip, suyunu çekene kadar pişirelim.
- 2 rende havucu ekleyelim.
- Baharatları ekleyelim.
- 2 su bardağı arpa şehriyeyi ekleyelim.
- Suyunu ekleyip kaynatalım.
- Suyu kaynayınca tavukları ekleyelim, kapağını kapatıp altını kısalım.
- Piştikten sonra ince doğranmış maydanoz yahut yeşil soğan ekleyelim.
Tavuklu Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






