Tavuklu Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı

Tavuklu Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 paket tavuk pirzola
  • 1 paket mantar
  • 2 tane kuru soğan
  • 2 tane havuç
  • 2 bardak arpa şehriye
  • 3 bardak ılık su
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı biber

Tavuklu Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Pirzolaları sıvı yağda kızartın.
  2. Aynı yağ içerisinde soğanları ve mantarları soteleyin.
  3. Havuç, kırmızı biber, karabiber ek edin.
  4. 2 bardak arpa şehriye, 3 bardak ılık su ile pilavı yüksek ateşte, tavukları da yerleştirip kaynadıktan sonra kısık ateşte pişirin.
  5. Piştikten sonra tabağa alırken üzerine maydanoz serpebilirsiniz.

Tavuklu Mantarlı Arpa Şehriye Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Sade Menemen
Tırtıl Şekilli Tuzlu Kurabiye
Marul Salatam
Bebeklere Yumuşak Köfte
Tavada Künefe Tarifi
Kıyır Kıyır Ağızda Dağılan Haşhaşlı Kurabiye
Hdabla | © 2025 |