Tavuklu Krep Bohçası

Tavuklu Krep Bohçası Tanımı İçin Malzemeler
Krepin içi için;
- 2 adet tavuk göğsü
- 1 orta uzunluk soğan
- 3 iri diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 adet kapya biber
- 5 adet yeşil biber (biberiniz iriyse daha az kullanabilirsiniz)
- Tuz
- Karabiber
- Pul biber (silme tatlı kaşığı)
Krep hamuru için;
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 4 yemek kaşığı un
- Tuz
Beşamal sos için
- 2 su bardağı süt
- 2 tepeleme yemek kaşığı un
- (isteğe nazaran kaşar yada mozarella peyniri)
Tavuklu Krep Bohçası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuk göğsünü küçük küpler halinde doğrayalım.
- Kızdırdığımız yağımıza evvel göğüsleri alıp soteleyelim.
- Suyunu salmasına müsaade vermeden başka gereçleri de tavamıza ekleyelim, gereçler bütünleşip renkleri döndüğünde pişirme süreci tamamdır.
- Krep için tüm gereçleri karıştıralım.
- Yanmaz yapışmaz tavada hamurumuzu büyük formda pişirelim. Küçük kreplerde bohçayı kapamak zorlaşıyor ve taşmalar oluyor.
- Beşamal sos için un dağılıp, pütürlü kıvamını pürüzsüz bir forma bırakana kadar sütle birlikte çırpalım.
- Bu süreci unun kendini salması için kısık ateşte yapmanızı tavsiye ederim.
- Bohçaları hazırlamak için bir kaseye evvel krebi, akabinde tavuğu, sonrasında da beşamal sosu koyarak dışarıda kalan kısımları içeriye hakikat katlayalım.
- Dilerseniz dürüm halinde de hazırlayabilirsiniz.
- Hazırladığımız bohçaları yağlı kağıt serdiğimiz tepsimize yerleştirdikten sonra üzerlerine her yerine dağılacak formda beşamal sosumuzu sürelim.
- Bu kademede en üste kaşar yada mozarella peyniri koymanız lezzeti ikiye katlayacaktır.
- 180 derece fırında 20-25 dakika piştiğinde, krep bohçalarımız hazır. Deneyeceklere afiyet olsun❤️.
Tavuklu Krep Bohçası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
