Tavuklu Krep Bohça

Tavuklu Krep Bohça Tanımı İçin Malzemeler

Krep için;

  • 2 adet yumurta
  • 2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Krep kıvamını alana kadar un
  • Bir çimdik tuz

Tavuk için;

  • 500 gram göğüs eti
  • 1 adet soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 adet yeşil biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 domates rendesi
  • 1 diş sarımsak
  • Dilerseniz mantar da ekleyebilirsiniz
  • Dilediğiniz baharatlar

Beşamel sosu;

  • 1-1,5 su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı un
  • Tuz
  • 1 yemek kaşığı tereyağ

Üzeri için;

  • Kaşar peyniri

Tavuklu Krep Bohça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak krep için gerekli materyalleri güzelce çırpıyoruz ve genişçe bir tavada önlü artlı pişiriyoruz.
  2. Tavuklu iç harcımız için tavuklu küçük küçük doğruyoruz.
  3. Uygun tencereye alıyoruz ve suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
  4. Üzerine sıvı yağ ekliyoruz ve küçük küçük doğranmış biberleri, soğanı ve sarımsağı ekleyip güzelce kavuruyoruz.
  5. 1 yemek kaşığı salça ve domates rendesiyle birlikte baharatları da ekleyip pişirmeye bırakıyoruz.
  6. Sos tenceresinde beşamel sosu hazırlıyoruz.
  7. Önce tereyağını ekliyoruz.
  8. Eriyen tereyağına unu dökünce kokusu çıkana kadar pişiriyoruz.
  9. Sütü ekleyip kıvam alana kadar pişiriyoruz. Tuzunu da ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
  10. Geniş servis tabağına krebi alıyoruz.
  11. Bir kenarına tavuk harcından ekliyoruz.
  12. Sağdan ve soldan katlayarak krebi sarıyoruz.
  13. Tüm krebe birebir süreci uygulayıp borcama diziyoruz.
  14. Üzerine beşamel sos sürüyoruz.
  15. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede bi 10 dk pişiriyoruz ve akabinde üzerine kaşar rendesi serpip kaşarları kızartıyoruz.
  16. Yemeğimiz hazır ve deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.

Tavuklu Krep Bohça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Etli Yaprak Sarma
Kozalak Mantı
Bostan Patlıcan Kebabı
Elmalı Tart
Fit Islak Kek
Cevizli Kek
Hdabla | © 2024 |