Tavuklu Krep Bohça
Tavuklu Krep Bohça Tanımı İçin Malzemeler
Krep için;
- 2 adet yumurta
- 2 su bardağı süt
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- Krep kıvamını alana kadar un
- Bir çimdik tuz
Tavuk için;
- 500 gram göğüs eti
- 1 adet soğan
- 1 adet kapya biber
- 1 adet yeşil biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 domates rendesi
- 1 diş sarımsak
- Dilerseniz mantar da ekleyebilirsiniz
- Dilediğiniz baharatlar
Beşamel sosu;
- 1-1,5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı un
- Tuz
- 1 yemek kaşığı tereyağ
Üzeri için;
- Kaşar peyniri
Tavuklu Krep Bohça Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak krep için gerekli materyalleri güzelce çırpıyoruz ve genişçe bir tavada önlü artlı pişiriyoruz.
- Tavuklu iç harcımız için tavuklu küçük küçük doğruyoruz.
- Uygun tencereye alıyoruz ve suyunu salıp çekene kadar pişiriyoruz.
- Üzerine sıvı yağ ekliyoruz ve küçük küçük doğranmış biberleri, soğanı ve sarımsağı ekleyip güzelce kavuruyoruz.
- 1 yemek kaşığı salça ve domates rendesiyle birlikte baharatları da ekleyip pişirmeye bırakıyoruz.
- Sos tenceresinde beşamel sosu hazırlıyoruz.
- Önce tereyağını ekliyoruz.
- Eriyen tereyağına unu dökünce kokusu çıkana kadar pişiriyoruz.
- Sütü ekleyip kıvam alana kadar pişiriyoruz. Tuzunu da ekleyip soğumaya bırakıyoruz.
- Geniş servis tabağına krebi alıyoruz.
- Bir kenarına tavuk harcından ekliyoruz.
- Sağdan ve soldan katlayarak krebi sarıyoruz.
- Tüm krebe birebir süreci uygulayıp borcama diziyoruz.
- Üzerine beşamel sos sürüyoruz.
- Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede bi 10 dk pişiriyoruz ve akabinde üzerine kaşar rendesi serpip kaşarları kızartıyoruz.
- Yemeğimiz hazır ve deneyen herkese şimdiden afiyet olsun.
Tavuklu Krep Bohça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












