Tavuklu-Kaşarlı Pide

Tavuklu-Kaşarlı Pide Tanımı İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 5 su bardağı un
  • 1.5 su bardağı ılık su
  • Yarım su bardağı süt
  • 1 yemek kaşığı kuru maya
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerinin materyalleri;

  • 500 gr tavuk bonfile
  • 2 domates
  • 2 biber
  • Yarım kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı zeytinyağı(sıvı yağ)

Baharatlar (damak zevkinize nazaran arttırıp azaltabilirsiniz);

  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı acı biber
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
  • Tereyağ

Tavuklu-Kaşarlı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle leğende hamurumuzu yoğurup güzelce kapatıp, etrafını sarıp, kenara koyuyoruz en az 1-1. 5 saat mayalanmasını bekleyelim. 1 saat sonra iç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz.
  2. Öncelikle biberlerin domatesimi doğradım sonrasında tavuklarımı küçük küçük doğrayıp harcımızın tuzunu baharatlarını yağını ek edip karıştıralım öteki yandan kaşarımızı rendeleyip, yanda bekletelim.
  3. Hamurumuzu alıp 6 eşit kesime ayıralım (önce 5 yaptım baktım kalın oluyor 6 kesime ayırdım).
  4. Birinci modülümü açıp güzelce harcını koydum tepsiye alması sıkıntı olduğu için bir dahakileri açtığımda tepsiye koyup harcını yahut kadarını koyunuz yoksa alması çok güç oluyor formu bozuluyor.
  5. Yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye 2 pidemizi koyduktan sonra üzerlerine küçük küçük tereyağlarını ekliyoruz devamında 250 derece de ısınmış fırınımızın en altın bir üstüne koyup, pişirmeye bırakıyoruz.
  6. Tavuklu pideler biraz piştikten sonra fırını açıp kaşarları ek ediyoruz.
  7. Pidelerimizin altı üstü kızarınca fırından alıp yanlarını tereyağlayalım.

Afiyet olsun :).

Tavuklu-Kaşarlı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pezzik Cacığı
Düdüklü Tencerede Barbunya
Yaban Mersinli Salata
Nohutlu Yaz Salatası
Köz Domates Çorbası
Marmelatlı Brioche
Hdabla | © 2025 |