Tavuklu-Kaşarlı Pide
Tavuklu-Kaşarlı Pide Tanımı İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 5 su bardağı un
- 1.5 su bardağı ılık su
- Yarım su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı kuru maya
- 2 yemek kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
Üzerinin materyalleri;
- 500 gr tavuk bonfile
- 2 domates
- 2 biber
- Yarım kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çorba kaşığı zeytinyağı(sıvı yağ)
Baharatlar (damak zevkinize nazaran arttırıp azaltabilirsiniz);
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı acı biber
- 1 çay kaşığı toz biber
- 200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
- Tereyağ
Tavuklu-Kaşarlı Pide Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle leğende hamurumuzu yoğurup güzelce kapatıp, etrafını sarıp, kenara koyuyoruz en az 1-1. 5 saat mayalanmasını bekleyelim. 1 saat sonra iç harcımızı hazırlamaya başlıyoruz.
- Öncelikle biberlerin domatesimi doğradım sonrasında tavuklarımı küçük küçük doğrayıp harcımızın tuzunu baharatlarını yağını ek edip karıştıralım öteki yandan kaşarımızı rendeleyip, yanda bekletelim.
- Hamurumuzu alıp 6 eşit kesime ayıralım (önce 5 yaptım baktım kalın oluyor 6 kesime ayırdım).
- Birinci modülümü açıp güzelce harcını koydum tepsiye alması sıkıntı olduğu için bir dahakileri açtığımda tepsiye koyup harcını yahut kadarını koyunuz yoksa alması çok güç oluyor formu bozuluyor.
- Yağlı kağıt koyduğumuz tepsiye 2 pidemizi koyduktan sonra üzerlerine küçük küçük tereyağlarını ekliyoruz devamında 250 derece de ısınmış fırınımızın en altın bir üstüne koyup, pişirmeye bırakıyoruz.
- Tavuklu pideler biraz piştikten sonra fırını açıp kaşarları ek ediyoruz.
- Pidelerimizin altı üstü kızarınca fırından alıp yanlarını tereyağlayalım.
Afiyet olsun :).
Tavuklu-Kaşarlı Pide Tanımı Fotoğraflı Yapılışı


















