Tavuklu Karnıyarık

Tavuklu Karnıyarık Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet büyük top patlıcan
  • Tavuk göğsü
  • 2 adet soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 diş sarımsak
  • 2 adet domates
  • Kekik
  • Kimyon
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Zeytinyağ
  • Salça

Tavuklu Karnıyarık Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patlıcanları ortadan ikiye ayırıp, içlerini çiziyoruz, yağ ve tuzla ovup fırınlıyoruz.
  2. Sonra tavuk göğsünü küp küp doğrayıp tavaya alalım. Tavada suyunu çekene kadar kavuralım ve zeytinyağ ekleyelim. Üzerine ince ince doğranılmış biberleri ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Soğan ve sarımsağı da içine ekleyelim. İnce doğranmış domatesi ve baharatları da koyup, domatesler eriyince altını kapatalım.
  3. Fırında pişen patlıcanları da içini çatal ile ezelim ve pişirdiğimiz harç ile dolduralım. Salçalı su yapıp tepsiye ekliyelim ve 15 dakika fırınlıyalım. Üzerine isteğe nazaran maydanoz serpiştirebilirsiniz. Âfiyet olsun.

Tavuklu Karnıyarık Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Ve Yulaflı Kek
Kemik Suyuyla Yoğurt Çorbası
Fırında Palamut Tarifi
Etli, Yumurtalı Soğanlama (Köy Tereyağlı)
Zerdeçallı Pirinç Pilavı-Muhteşem Sarı Pilav (Videolu)
Domates Çorbası (Videolu)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet