Tavuklu Çökertme Kebabı
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram tavuk göğsü
- 5 adet orta uzunluk patates
Marine için;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- Kekik
- Karabiber
- Kimyon
- Pul biber
- Nane
- Tuz
Yoğurtlu sos için;
- 1 kase yoğurt
- Tuz
- Bir diş sarımsak
Salçalı sos için;
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 2 kaşık sıvı yağ
- Kekik
- Karabiber
- Pul biber
- Tuz
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavukları julyen formda doğrayınız.
- Marine için tüm malzemeyi geniş bir kabın içine alıp bir saat dinlendirin.
- Dinleyen tavukları kızgın tavada sotelenmeye bırakılır.
- Pişen tavukları bir kenara aldıktan sonra dinlenmeye bırakın.
- Patatesleri kibrit biçiminde incecik kesin.
- Kızgın yağda önlü gerili kızartın.
- Ayrı bir tavada tereyağını alıp ettiniz etilen yağın içine biber ve domates salçası koyalım kokusu çıkana kadar kavurun .
- Kekik karabiber ve tuzunu ek edip kavurmaya devam edin 5 dakika pişirilir.
- Kızaran patatesleri tabağa alıp üzerine evvel yoğurtlu sos ,sonra salçalı sos en üstede tavukları koyalım. Afiyet olsun.
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







