Tavuklu Çökertme Kebabı

Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 5 adet orta uzunluk patates

Marine için;

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Kekik
  • Karabiber
  • Kimyon
  • Pul biber
  • Nane
  • Tuz

Yoğurtlu sos için;

  • 1 kase yoğurt
  • Tuz
  • Bir diş sarımsak

Salçalı sos için;

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 2 kaşık sıvı yağ
  • Kekik
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Tuz

Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavukları julyen formda doğrayınız.
  2. Marine için tüm malzemeyi geniş bir kabın içine alıp bir saat dinlendirin.
  3. Dinleyen tavukları kızgın tavada sotelenmeye bırakılır.
  4. Pişen tavukları bir kenara aldıktan sonra dinlenmeye bırakın.
  5. Patatesleri kibrit biçiminde incecik kesin.
  6. Kızgın yağda önlü gerili kızartın.
  7. Ayrı bir tavada tereyağını alıp ettiniz etilen yağın içine biber ve domates salçası koyalım kokusu çıkana kadar kavurun .
  8. Kekik karabiber ve tuzunu ek edip kavurmaya devam edin 5 dakika pişirilir.
  9. Kızaran patatesleri tabağa alıp üzerine evvel yoğurtlu sos ,sonra salçalı sos en üstede tavukları koyalım. Afiyet olsun.

Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Cheescake
Bayat Kekten Enfes Toplar
Pastane Usulü Fındıklı Kurabiye (Videolu)
Fellah Köftesi
Şişleme Kek
Çocuklar Sevsin Diye Patates Ve Kabaklı Mücver
Hdabla | © 2025 |