Tavuklu Çökertme Kebabı
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 buçuk kilo tavuk göğsü
- 3 büyük patates
Marine için:
- 2 yemek kaşığı ala sulu yoğurt
- Çeyrek çay bardağı süt
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
Yoğurt sos:
- 1 büyük kase süzme yoğurt
- 2 diş sarımsak
Salçalı sos:
- 2-3 adet domates rendesi
- 1 yemek kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı kekik
- Çeyrek çay bardağı su
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavukları jülyen yani uzun şeritler halinde doğrayalım.
- Marine gereçlerini çırpalım içine tavukları koyalım.
- En az 4-5 saat dolapta dinlendirelim.
- Vaktiniz yoksa en azından yarım saatte olsa marinesiyle kesinlikle bekletin. 🤗❤
- Patatesleri soyalım incecik kibrit çöpü inceliğinde keselim kızgın yağda kızartalım.
- Yoğurdu çırpıp içine sarımsakları rendeleyelim.
- Salçalı sos için domates rendesini ve sarımsak rendesini sıvı yağda pişirelim.
- Salçasını da ekleyip kavuralım. İçine kekik ekleyelim.
- Çok az suyla açalım biraz daha kavurup kapatalım.
- Tavukları yağ koyduğumuz tavaya alıp pişirelim.
- Kızaran patatesleri tabağa alıp üzerine evvel yoğurtlu sos ,sonra salçalı sos en üstede tavukları koyalım. Deneyecek olan herkese afiyet olsun🤗.
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









