Tavuklu Çökertme Kebabı

Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler

Tavuklu çökertme için;

  • 2 adet tavuk göğsü
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 tutam pulbiber
  • 1 tutam kekik
  • 1 diş sarımsak
  • 3 adet patates
  • 2 su bardağı sıvı yağ (patatesleri kızartmak için)

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1/2 (yarım) yemek kaşığı biber salçası
  • 1 domates rendesi
  • 1 tutam tuz
  • 1 tutam karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 kase sarımsaklı yoğurt

Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tavuklu çökertme için tavuk göğsünü jülyen halde doğrayalım. Uygun bir kaba alalım.
  2. Tuz, karabiber, pul biber, kekik, ince kıyılmış sarimsak ve zeytinyağıyla harmanlayıp marine edelim.
  3. Yarım saat dolapta dinlendirelim.
  4. Patateslerimizi incecik ve uzun kibrit biçiminde keselim. Bol suda yıkayalım. Soğuk suda 10 dakika bekletelim.
  5. Dinlenen tavuğumuzu geniş bir kızdırdığımız tavaya alalım pişirelim. Süratli karıştırarak suyunu salmadan pişirelim.
  6. Yıkayıp süzdüğümüz patateslerimizi kızgın yağda altın rengi olana kadar kızartalım. Kızaran patatesleri tabağımıza alalım.
  7. Sosu için tereyağımızı tencereye alalım salçayı ekleyip kavuralım.
  8. Kavrulan salçaya domates rendesi ekleyelim. Baharatlarımızı da ekleyelim ve pişirelim.
  9. Kızaran patatesimizin üzerine sarımsaklı yoğurt ekleyelim.
  10. Üzerine salçalı sosumuzdan dökelim.
  11. En son üzerine tavuklarımızı koyalım servis edelim. Tavuklu çökertme hazır. Afiyet olsun.

Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Diyet Salata
Dereotlu Soslu Somon Balığı ( Lachs )
Kaptandan Kahvaltılık Peynirli Patlıcan Burger
Ton Balıklı Minik Bazlama
Kuşbaşılı Hünkar Beğendi
Zeytinyağlı Bamyayı Bir De Böyle Deneyin
Hdabla | © 2025 |