Tavuklu Çökertme Kebabı

Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet tavuk göğsü
- 3 büyük patates
Marine için:
- 2 yemek kaşığı yoğurt suyu
- 2 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı karabiber
- 2 diş rendelenmiş sarımsak
- Tuz
Yoğurt sos:
- 1 büyük kase yoğurt
- 3 diş sarımsak
Salçalı sos:
- 4 yemek kaşığı salça
- 2 diş sarımsak
- 1 tutam kekik
- Yarım çay bardağı su
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tavuğumuzu jülyen doğrayıp, yıkayalım ve suyunu süzdürelim. Derin bir kaba marine materyallerimizi ekleyelim çırpalım ve tavuklarımızı ekleyip güzelce karıştıralım ve buzdolabında 1 saat dinlendirelim.
- Tavamıza sıvı yağ ekleyelim yağımız kızdıktan sonra tavuğumuzu ekleyip kızarıncaya kadar pişirelim.
- Bu ortada patateslerimizi soyup ince ince keselim onları da kızartalım ben airfreyde yaptım siz isterseniz tavada da yapabilirsiniz.
- Salça sosumuzu da hazırlayalım küçük bir tavaya salçamızı bir ölçü sıvı yağ ile kavuralım akabinde sarımsağımızı ve kekiğimizi ekleyip iki cins daha karıştıralım ve yarım çay bardağı suyumuzu ekleyip, kıvam alıncaya kadar pişirelim.
- Yoğurt sosumuzu da hazırlayalım. Servis tabağımıza evvel patateslerimizi akabinde sarımsaklı yoğurdunuzu yoğurdun üstüne salça sosunu ve son olarak tavuğumuzu ekleyelim tavuklu çökertme kebabımız hazır. Deneyeceklere afiyet olsun.
Tavuklu Çökertme Kebabı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
