Tavuklu Buritto
Tavuklu Buritto Tanımı İçin Malzemeler
- 8 adet lavaş
- 450 gram tavuk
- 5 adet yeşil bor biber
- 4 adet kapya biber
- Tuz
- Kırmızı biber
- Zerdeçal
- Kekik
- Karabiber
Üzeri için:
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Sosu için;
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım çay bardağı su
- Tuz
Tavuklu Buritto Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak biberlerimizi julyen bir biçimde doğruyalım ve 3 yemek kaşığı zeytinyağı ile kavuralım.
- Daha sonra onlar kavrulurken tavuklarımızı küp küp doğrayalım ve biberlerimizin içine katalım ve onuda pişirelim.
- Tavuğumuzun içine de baharatlarımızı da ekleyip soğumaya bırakalım.
- Şimdi de sosumuzu yapalım bir tabağa salçamızı alalım ve suyumuzu ve tuzumuzu ekleyip homojen kıvamına gelene kadar karıştıralım.
- Daha sonra da tavuğumuzu ve lavaşlarımızı alalım ve dürüm formunda yapalım ve dikdörtgen borcamımızın altına evvel sosunun yarısını dökelim daha sonra da dürümlerimizi yerleştirelim daha sonra da sosumuzun kalan yarısını da dökelim eşit bir halde dökelim.
- En son olarakta rendelenmiş kaşarları üzerine serpelim ve fırına 250° de atalım kaşarlarımız kızarana kadar şimdiden herkese afiyet olsun arkadaşlar 😉.
Tavuklu Buritto Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







