Tavuklu Bezelye Yemeği
Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 adet soğan
- 1 adet patates
- 1 kase bezelye (ben dondurulmuş kullandım)
- Yarım tavuk göğsü
- 2 diş sarımsak
- 2 çay bardağı su
- 1 kaşık tereyağı
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 kaşık salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Soğanı yemeklik doğrayın ve zeytinyağında kavurun.
- Tavuk göğsünü sotelik doğrayın ve kavurduğunuz soğanların üzerine ekleyip kavurun.
- Patatesi soyun ve büyük küpler halinde doğrayın.
- Rengi dönen tavukların üstüne koyun.
- Bezelyeleri de ekleyin.
- Tereyağını tuzunu salçasını ekleyin karıştırın.
- Üzerine su koyun altını kısın ve kapağını kapatın.
- Yaklaşık 15 dakika kısık ateşte pişirin.
- Daha fazla tanım için beni takip etmeyi unutmayın deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











