Tavuklu Bezelye Yemeği
Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 tavuk göğsü
- 1 orta uzunluk soğan
- 1,5 su bardağı bezelye
- 3 küçük uzunluk havuç
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 tatlı k. biber salçası
- 2 yemek kaşığı yağ
- Tuz
- Kekik
- Toz biber
- Pul biber (isteğe nazaran farklı baharatlar ekleyebilirsiniz)
- 3 su bardağı sıcak su (göz kararı ile çoğalıp azaltabilirsiniz)
Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk evvel yağı ekleyip tavuk göğsünü küp küp doğrayıp, yıkayıp, tencereye alın tavuklar suyunu verip, çekene kadar pişirin suyunu çeken tavukların üstüne küçük doğranmış soğanları ekleyin.
- Tavuk ve soğanlarda yeterlice piştiğinde emin olduğunuzda yuvarlak doğranmış havuçları da ekleyin bir 3-4 dk o denli piştikten sonra salçalarını ekleyin kokusu çıkana kadar kısık ateşte pişirin, baharlarını ekleyin.
- En son bezelyelerini ekleyin suyunuzu ek edin pişmeye bırakın, ortada denetim edebilirsiniz eksik gördüğünüz şeyler varsa ekleyebilirsiniz.
Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







