Tavuklu Bezelye Yemeği

Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 tavuk göğsü
  • 1 orta uzunluk soğan
  • 1,5 su bardağı bezelye
  • 3 küçük uzunluk havuç
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı k. biber salçası
  • 2 yemek kaşığı yağ
  • Tuz
  • Kekik
  • Toz biber
  • Pul biber (isteğe nazaran farklı baharatlar ekleyebilirsiniz)
  • 3 su bardağı sıcak su (göz kararı ile çoğalıp azaltabilirsiniz)

Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel yağı ekleyip tavuk göğsünü küp küp doğrayıp, yıkayıp, tencereye alın tavuklar suyunu verip, çekene kadar pişirin suyunu çeken tavukların üstüne küçük doğranmış soğanları ekleyin.
  2. Tavuk ve soğanlarda yeterlice piştiğinde emin olduğunuzda yuvarlak doğranmış havuçları da ekleyin bir 3-4 dk o denli piştikten sonra salçalarını ekleyin kokusu çıkana kadar kısık ateşte pişirin, baharlarını ekleyin.
  3. En son bezelyelerini ekleyin suyunuzu ek edin pişmeye bırakın, ortada denetim edebilirsiniz eksik gördüğünüz şeyler varsa ekleyebilirsiniz.

Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Çıtır Tavuk Kızartması Tarifi
Semizotu Salatası (Yazın Vazgeçilmezi)
Dereotlu Pofuduk Poğaça (Diyete Uygun)
Soya Soslu Ballı Tavuk
Üzümlü Çikolatalı Kek
Milföy Waffle
Hdabla | © 2025 |