Tavuklu Bezelye Yemeği
Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 300 gram kuşbaşı tavuk incik
- 1 adet kuru soğan
- 500 gram bezelye (derin dondurucudan)
- 3-4 yemek kaşığı domates konservesi
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Kırmızı pul biber (arzuya göre)
Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye zeytinyağı ve üzerine kuşbaşı tavuk etleri alınır. Etler suyunu bırakıp tekrar çekince biraz kavrulur. Yemeklik doğranmış olan soğan ek edilir ve bir arada biraz daha kavrulur.
- Sonra salçası eklenir ve 1-2 dakika daha çevrilir. Üzerine domates püresi, tuz ve pul biberi eklenir.
- Bir iki taşım kaynayınca bezelyeler ve göz kararı sıcak su ek edilir ve pişmeye bırakılır. Sıcak servis edilir. 👩🍳 Afiyet olsun.
Tavuklu Bezelye Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
















