Tavuklu Bezelye
Tavuklu Bezelye Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım tavuk göğsü
- 2 orta uzunluk soğan
- 2 orta uzunluk havuç
- 2 orta uzunluk patates
- 1 kase dolu dolu bezelye
- Karabiber
- Kırmızı biber
- Tuz
- Sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates- biber salçası
Tavuklu Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tavuk göğsünü kuşbaşı formunda doğrayıp bir ölçü yağ ile suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
- Ardından küp küp doğranmış soğanımızı tencereye ek edip pembeleşene kadar kavuralım.
- Salçasını ekleyerek bir müddet daha kavuralım.
- Küp küp doğradığımız patates ve havuçlarımızı ekleyelim.
- Ardından bezelyeyi ve baharatlarını ekleyerek bir mühlet daha kısık ateşte kavuralım.
- Kavrulduktan sonra üzerini çok geçmeyecek kadar kaynar su ekleyerek kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.
Tavuklu Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı












