Tavuklu Bezelye

Tavuklu Bezelye Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım tavuk göğsü
  • 2 orta uzunluk soğan
  • 2 orta uzunluk havuç
  • 2 orta uzunluk patates
  • 1 kase dolu dolu bezelye
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Tuz
  • Sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates- biber salçası

Tavuklu Bezelye Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tavuk göğsünü kuşbaşı formunda doğrayıp bir ölçü yağ ile suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  2. Ardından küp küp doğranmış soğanımızı tencereye ek edip pembeleşene kadar kavuralım.
  3. Salçasını ekleyerek bir müddet daha kavuralım.
  4. Küp küp doğradığımız patates ve havuçlarımızı ekleyelim.
  5. Ardından bezelyeyi ve baharatlarını ekleyerek bir mühlet daha kısık ateşte kavuralım.
  6. Kavrulduktan sonra üzerini çok geçmeyecek kadar kaynar su ekleyerek kısık ateşte sebzeler yumuşayıncaya kadar pişirelim.

Tavuklu Bezelye Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Tarçınlı Çörek
Doyurucu Salata
Soya Filizi Noodle Tadında
Kıvamında Süt Helvası
Bebek Ara Öğün
Tavuklu Kremalı Makarna
Hdabla | © 2025 |