Tavuklu Bamya Yemeği

Tavuklu Bamya Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • Yarım kilo bamya
  • 1 tane soğan
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 1 tane domates
  • Tuz
  • Pulbiber
  • Sıvı yağ
  • Yarım limon

Tavuklu Bamya Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Soğanlarımızı küp küp doğruyoruz ,doğranan soğanlarımızı tenceremize alıyoruz, sıvı yağımızı ekliyoruz.
  2. Soğanlarımız kavrulunca tavuk göğsümüzü kuşbaşı biçiminde doğruyoruz doğranan tavuk göğüslerimiz soğanla bir arada suyunu çekene kadar pişiriyoruz.
  3. Suyunu çekince bir tane domatesimizi rendeleyip ek ediyoruz 5 dk kaynadıktan sonra bamyalarımızı ekliyoruz içine pul biberimizi tuzumuzu ve yarım limonumuzu ekliyoruz bir defa karıştırıp pişmeye bırakıyoruz.
  4. Bamyanın salyalanmaması için karıştırmıyoruz ,pişen bamyanızı servise alıyoruz.
    Afiyet olsun.

Tavuklu Bamya Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Mısır Gevrekli Kurabiye
Ramazan’ın Sultanı Revani
Islak Kurabiye
Pankek
+8 Aylık Pofuduk Yumurta
Mantarlı Etli Ev Yapımı Noodle
Hdabla | © 2025 |